https://www.alibaba33.com/
Apsaugokite savo el. parduotuvę su SSL sertifikatu

Apsaugokite savo el. parduotuvę su SSL sertifikatu

Nuo šių metų spalio mėn. Google įveda naują tvarką internetinių svetainių bei e-parduotuvių atvaizdavimui naršyklėje. Vartotojas, naršydamas e-parduotuvėje arba e-svetainėje, neužtikrinančioje HTTPS protokolo veikimo, gaus pranešimą, jog svetainė nepatikima ir neužtikrina vartotojo duomenų apsaugos. Tam, kad įspėjimai nepasiektų vartotojų, e-svetainės ar e-parduotuvės savininkas turi užtikrinti HTTPS protokolo veikimą, įsidiegdamas SSL sertifikatą.

Kas yra HTTPS protokolas?

HTTPS, tai interneto ryšio protokolas, kuris apsaugo duomenų vientisumą ir konfidencialumą tarp vartotojo kompiuterio ir internetinės svetainės. Jis matomas naršyklės lange suvedus domeną – https://.

Kaip veikia SSL sertifikatas?

  1. Patvirtina svetainės tapatybę – užtikrina, kad lankotės domeno savininko svetainėje ir nesate nukreipti į ,,netikras” svetaines. Tai reiškia, kad suvedę domeną naršyklės lange, esate iš karto nukreipiami į domeną su pradžia https://, naršyklėje prieš domeno adresą matoma žalia spynelės ikona ir prierašas ,,Secure” arba domeno savininko/įmonės pavadinimas.ssl
  2. Užšifruoja duomenis, perduodamus tarp serverio ir naršyklės – tai reiškia, kad esant įsilaužimams į tinklą, duomenys nėra nuskaitomi. Vartotojas apsaugomas nuo įsilaužimo į jo kompiuterį ar sekimo ir asmeninių duomenų naudojimo be vartotojo sutikimo.
  3. Užtikrina duomenų vientisumą – tai reiškia, kad informacija, perduodama iš naršyklės į serverį nėra koreguojama ar kokiais nors būdais iškraipoma.


Kiek kainuoja SSL sertifikatas?

SSL sertifikatų kainos kinta priklausomai nuo to, kokio lygio duomenų apsaugos reikia jūsų e-verslui:

1) Lietuvių tiekėjai siūlo SSL sertifikatus, kurių kaina metams prasideda nuo 7 € +PVM ir gali siekti iki 400 € +PVM.

2) Nemokamai SSL sertifikatą galima įsigyti pasinaudojus Let’s Encrypt pasiūlymu (letsencrypt.org). Šios įmonės teikiami sertifikatai automatiškai atnaujinami kiekvienais metais, todėl nereikės baimintis, kad galite pamiršti laiku tai atlikti. Tačiau reikia pažymėti, jog tai yra žemiausio lygio sertifikatas, kuris iš esmės nustato domeno savininką. Norint turėti papildomas apsaugas, gali tekti ieškoti mokamų tiekėjų.

Sertifikato įsigyjimas yra lengviausia dalis HTTPS protoko įgyvendinimo dalis. Sunkioji dalis prasideda norint jį įsidiegti.  Siekiant užtikrinti teisingą SSL sertifikato įdiegimą, būtina jį patikėti specialistams.

Nelaukite ir  vartotojų bei savo e-parduotuvės duomenų saugumu pasirūpinkite jau šiandien!